Bønneburgere

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • ½ grøn peberfrugt
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk stødt chili
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 spsk hakket persille
  • 200 g udblødte kidneybønner (eller 2 dåser)
  • 50 g brødkrumme salt & peber
  • 10-12 spsk rasp olie til grill/stegning

Fremgangsmåde

  • Løg og hvidløg hakkes fint, guleroden rives groft og peberfrugten skæres i små tern.
  • Løget klares i olivenolien i ca. 5 min.
  • De øvrige grønsager tilsættes og svitses yderligere et par minutter.
  • Gryden tages af varmen og krydderier, persille, bønner og brødkrumme tilsættes. Blandes godt og smages til med salt og peber.
  • Lad farsen hvile i ½ time, del farsen op i ca. 8 lige store dele og form burgerne.
  • Pensles med olie og grilles i ovnen – eller steges på pande – til de er gyldne på begge sider.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>