Bladsellerisuppe

  • 25 g smør
  • 1 mellemstort, hakket løg
  • 200 g kartofler i små stykker
  • 8 stænger bladselleri i skiver (ca. 600 g)
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dl piskefløde
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g bladselleri i tynde skiver

Ristede flutesskiver:

  • 8-12 skiver flutes
  • 20 g smør

Fremgangsmåde

 

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde og svits løg, kartofler og bladselleri. Hæld bouillon ved og lad suppen koge ved svag varme under låg i ca. 15 min.
  • Blend suppen ad 2-3 gange og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt piskefløde og lad suppen koge op. Smag til med salt og peber.
  • Tilsæt bladselleriskiver og varm suppen igennem.
  • Ristede flutesskiver:
  • Smør flutesskiverne på den ene side og rist dem øverst i ovnen med den smurte side op.

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>