Avocadosalat med krydderurtebrød

  • Avocadosalat:
  • 4 avocadoer
  • citronsaft
  • 2 bøftomater
  • salat f.eks radichio og iceberg
  • pinjekerner eller hakkede nødder

Dressing:

  • 3 dele olie
  • 1 del kryddervineddike
  • salt og hvid peber

Krydderurtebrød:

  • 6 skiver sandwichbrød
  • 5 spsk olivenolie
  • 2 spsk hakkede friske krydderurter f.eks. persille, purløg, basilikum.
  • 1 fed hvidløg
  • evt. nogle syltede grønne peberkorn (madagaskar-peber)
  • salt og peber.

Fremgangsmåde:

  • Olien til krydderurtebrødene forberedes. Krydderierne, hvidløg, maste madagaskarpeber og olien røres sammen. Smages til med salt og peber.
  • Sandwichbrødene smøres med krydderolieblandingen og trækker mens avocadosalaten forberedes.
  • Avocadoerne udstenes og skæres i både. Skindet fjernes (nemmest med en ske). Vendes i citronsaft for at hindre misfarvning.
  • Tomaterne skæres i tynde skiver.
  • Salaten skæres fint og fordeles på tallerkenerne. Tomatskiverne fordeles og avocadoerne anrettes på toppen.
  • Pinjekernerne eller de hakkede nødder ristes let på en tør pande og fordeles over avocadosalaten. Dressingen hældes over.
  • Sandwichbrødene ristes med den smurte side nedad på en tør varm pande en ad gangen. Pres brødet med en palet, så olien trænger igennem brødet. Vendes når siden er gylden og sprød. Skæres i trekanter og serveres straks med avocadosalaten.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>